Wat je niet doet, doe je voor de liefde.

In de zwoele, zijdeachtige woorden van Bobby Caldwell: "In mijn wereld laat alleen jij me uit liefde doen wat ik niet zou doen." Liefde is onbaatzuchtig, blind bijna, en liefde laat ons dingen doen die we normaal niet eens zouden overwegen. Maar welke dingen precies? Eens het vuur eenmaal is aangestoken en je diep verliefd wordt, blijkt… bijna alles. 'Alles in de naam van de liefde', zegt men, 'doe het met liefde', 'met liefde gemaakt'. Wat is het toch met verliefd zijn of dingen uit liefde doen? Het zijn onze emoties die ons de drive geven. Dus, handelen we dan uit liefde, of worden we gedreven door emotie?

Emotie laat je niet per se iets doen wat niet bij je past, emotie is geen betovering. Maar je kiest er wel voor om te handelen op basis van de invloeden en gevolgen van zulke emoties. En als het om liefde gaat, kan het zijn dat je om 1 uur 's nachts een vlucht boekt om je lief te bezoeken, of dat je op het laatste moment een verrassingsreisje voor jullie beiden organiseert. Of... dat je bij hem/haar thuis opduikt (oeps).  Normaal ben je misschien niet zo spontaan, maar de liefde heeft je ertoe aangezet, toch?

Er is een dunne lijn tussen liefde en emotie, en vaak vergeten we dat emoties slechts interpretaties zijn van hoe we ons voelen. Ons leven wordt grotendeels bepaald door hoe we deze gevoelens verwoorden, en onder invloed van liefde kunnen ze worden versterkt.  Relaties zijn opgebouwd en gevuld met verschillende componenten die barsten van de emoties. Of het nu gaat om intimiteit, waardering, vriendelijkheid, medeleven, lust, aantrekkingskracht, vertrouwen en eerlijkheid... om er een paar te noemen.  Hoe we ermee omgaan en wat we ermee doen, beslissen we zelf. Liefde is een gevoel in ons hart, in onze kern, dat zich vervolgens uit in een sentimentele ervaring, een die betekenisvol is en een diepe verbondenheid tussen twee individuen teweegbrengt.

Dus, wat de tekst van Caldwell betreft: "Sommige mensen zoeken de wereld af naar liefde, maar vinden misschien nooit waar ze van dromen." Dit kan een gemakkelijk excuus zijn de zoektocht naar een levenspartner op te geven, maar ligt eigenlijk ver van de waarheid.  Er zijn genoeg mensen om je leven mee te delen, om samen te genieten van iemand lief te hebben en geliefd te zijn, en ze zijn niet zo moeilijk te vinden als je denkt.  Hulp krijgen van professionele elite matchmakers bij een gespecialiseerd datingbureau, is zeker een manier om die levenspartner te vinden waarnaar je hebt verlangd. Het is een efficiënte manier gebleken als begeleiding bij de eerste kennismaking met een exclusief partnerschap.

Dus, de enige vraag die je nu nog kunt stellen is...

Wat doe je niet voor de liefde?