Single op Valentijn?

Google biedt een miljoen “to do”-tips voor singles opValentijn.

 

Tussen de regels door wordt gesuggereerd dat er ietsmis is met single zijn. De connotaties die aan 14 februari kleven, dat het namelijkbeter is om romantische verbonden te zijn met iemand, en dat er een maatschappelijkestigma is tegen single-zijn, zijn helemaal verkeerd. Er is niets mis met geen romantischepartner hebben. Op Valentijn of op eender welke andere dag.

 

Valentijn vindt zijn oorsprong in twee verhalen: heteerste waarin mannen een geit offerden en vrouwen afranselden met de huiden vandode dieren in de hoop de vruchtbaarheid te verhogen tijdens het Romeinsefestival van Lupercalia en/of de executie van een priester met de naam Valentijndoor de Romeinse keizer Claudius op 14 februari. Hoe dit zich heeft ontwikkeldtot de hedendaagse versie van 'ware liefde' is een raadsel!

 

Valentijn zet mensen die in relatie zijn, onder drukom tonnen geld uit te geven aan bloemen, etentjes, weekends en cadeaus, zorgtvoor massa's plastic afval van afgezaagde wenskaarten en overgepakte bonbons,en moedigt vergelijking met 'gelukkige' koppels op sociale media aan. Het laatook alleenstaanden links liggen.

Als je dus single bent en ervoor kiest om geen kaartenof cadeaus te sturen naar potentiële partners, wat iets te vaak toch eindigt inwederzijdse schaamte, zijn hier 4 opties:

 

-       Negeer de helezaak. Dit is volkomen geldig en niet moeilijk.

-       Vier jebetekenisvolle (niet noodzakelijk romantische) relaties.

-       Houd voorjaarsschoonmaak,iets eerder dan gepland, neem een dag vrij van sociale media, doe eenwinterslaap, trakteer jezelf.

-       Ga nog eenstapje verder - de VS vieren op 15 februari wat ze noemen Singles AwarenessDay. Dit is voor degenen die Valentijnsdag en al zijn commerciële glorie totaalbeu zijn. Volwassenen van alle leeftijden vieren deze dag om hen eraan teherinneren dat je geen relatie nodig hebt om liefde te vieren. Je kunt vanjezelf houden, je familie, je vrienden, je huisdieren, dus waarom zou je hen op15 februari geen cadeau geven.

 

Wat je ook beslist, denk niet dat je vrienden met eenrelatie het beter hebben.

Jekan ook ons bellen bij Berkeley International, 's werelds toonaangevendeintroductiebureau, en wij helpen je jouw Valentijn voor 2024 te vinden.