Nieuwjaarsresolutie: Breng Onmiddellijke Verandering Teweeg

Mark Twain zei: "Tijd is een menselijke constructie, gecreëerd om te voorkomen dat alles tegelijk gebeurt.”  En meer zelfs, eigenlijk kan álles in een oogwenk veranderen.  

Laat de slechtheid van de wereld jou niet raken - het kan namelijk allemaal in een seconde veranderen. Wij kunnen het allemaal in een seconde doen veranderen. Het is niet zo moeilijk als we denken. Het feit dat mensen meteen verliefd kunnen worden op iemand die ze nooit eerder hebben ontmoet, spreekt boekdelen. Als we dat kunnen, in één enkel moment zo’n drastische verandering creëren, die het hele bestaan beïnvloedt, dan kunnen we werkelijk alles.

Sommigen zeggen "alles gebeurt met een reden", en schrijven dingen toe aan "het lot". Dit wordt dan een excuus voor apathie, want verandering kost tijd. Maar wij zijn de reden dat dingen gebeuren, dus alleen wij kunnen dingen veranderen. Ons verschuilen in een mooi huis, een exclusief resort of zelfs in ons eigen hoofd, heeft geen zin. We kunnen namelijk de dingen nú veranderen, ten goede, en wel meteen.  

Een toxische relatie beëindigen, er één beginnen waar je niet zeker van bent, de baan die je haat eindelijk opzeggen, stoppen met suiker eten of alcohol drinken. Dat kan allemaal. Niet dat we denken dat het makkelijk is, of dat het geen tijd kost. En hierin zitten we dus fout. We moeten onszelf niet langer vergelijken met anderen, vooral met wie zijn echte zelf niet laat zien. (Denk aan 'Het sociale dilemma' - de meeste uitvinders van sociale media laten hun kinderen naar GEEN enkele sociale media kijken). Dingen die we niet echt leuk vinden, hoeven we niet meer te liken, mensen die we niet echt leuk vinden, hoeven we niet te pleasen… Het is tijd om onszelf eens te pleasen. Wanneer iemand ons een compliment geeft… waarom niet gewoon dankjewel zeggen, in plaats van het compliment terug te gooien omdat we denken dat we het niet verdienen. We kunnen vriendelijker zijn, niet alleen omdat er een PR gesponsorde hashtag voor bestaat. We kunnen geld besparen, zelfs wat doneren, beter nog, onze tijd doneren. We kunnen luisteren in plaats van praten. We kunnen dit doen wetende dat we niet de belangrijkste persoon ter wereld zijn, voor een handjevol mensen, zijn we dat misschien wel.  

Hoe meer mensen kiezen voor verandering in goede zin, hoe mooier beter de wereld ervan wordt. Kijkt uit, 2023!