Berkeley International in Gentleman: Exclusieve matchmakers op topniveau!

VOOR EEN MATCHING OP TOPNIVEAU

België telt in diverse leeftijdscategorieën en sociale milieus heel wat mensen die alleen in het leven staan. Bedrijfsleiders, managers uit het hoger en middenkader, beoefenaars van vrije beroepen, professionals die dag in, dag uit met enorme verantwoordelijkheden jongleren hebben vaak een gebrek aan tijd om zelf contacten te leggen om de juiste levenspartner te vinden. Berkeley International Belgium biedt precies voor deze doelgroep dé oplossing.

In België runt Myriam Dassonville Berkeley International. Hun klanten zijn mensen met een bloeiende carrière en een hoog opleidingsniveau die een levenspartner willen vinden die op dezelfde golflengte zit. We leven in een tijdperk waarin iedereen het moeilijk lijkt te hebben om een zielsverwant te vinden. En precies mensen met dit profiel hebben omwille van hun drukke professionele bezigheden onvoldoende tijd om op eigen houtje een partner te vinden. De Belgische vestiging van Berkeley kwam er omdat het moederbedrijf in Londen - tien jaar eerder opgericht door Mairead Molloy - aanvankelijk al vele succesvolle singles uit België aantrok die op zoek waren naar een duurzame relatie met iemand uit het eigen sociaal-culturele milieu die dezelfde waarden deelt.

DRIE NIVEAUS

Berkeley International Belgium is internationaal actief en daarom kan er op drie niveaus worden gezocht, naargelang het gekozen lidmaatschap: België, Europa of wereldwijd. De zoektocht beperkt zich overigens niet tot de landen waarin Berkeley een vestiging heeft, maar wordt tot ver buiten Londen, New York, Cannes, Monaco, Parijs of Genève gevoerd. Wanneer iemand contact opneemt met het bureau bestaat de eerste stap uit een lang en diepgaand gesprek, waarin de voorkeuren en de compatibiliteit van de klant worden afgebakend. Als die een zeer specifieke zielsverwant zoekt die nog niet in de databank van Berkeley zit (in België zijn er nu al 970 actieve leden), gaan de Private Matchmakers van Berkeley actief op zoek naar het ideale profiel, ofwel via één van de andere agentschappen in het geval van internationaal lidmaatschap, ofwel via hun eigen netwerk dat exponentieel verder blijft groeien.

MANIER VAN WERKEN

Bij Berkeley International Belgium worden de leden in eerste instantie anoniem aan elkaar voorgesteld, zonder video’s of foto’s. Het enige wat telt is de manier waarop de leden in het leven staan, hun passies, hun levensstijl, hun emotionele instelling, hun politieke en religieuze voorkeuren, hun opleiding en hun individuele parcours. Berkeley International beschouwt het welslagen van zijn taak op liefdesvlak als een intieme missie en verkoopt geen luchtkastelen: ze aanvaarden alleen mensen die echt geholpen kunnen worden als lid. En dat is een engagement van onschatbare waarde. Hun klanten zijn mensen die vaak geen tijd en energie meer over hebben om zelf te zoeken naar een levensgezel om hun behoefte aan aff ectie en samenzijn te vervullen, twee elementen waar iedereen naar verlangt. Voor een efficiënte zoektocht kunnen zij die aan dit profiel beantwoorden voortaan terecht bij Berkeley International Belgium.

Enkele cijfers: Opgericht in 2002 in Londen • 14 filialen wereldwijd • 970 actieve leden in België • 18.000 leden in Europa • Leeftijdscategorie van de leden: 25 tot 75 jaar waarvan 45% mannen en 55% vrouwen • 90% heeft universitaire opleiding • Het succescijfer wordt geschat op 75%, afhankelijk van leeftijd en complexiteit.

Artikel van: AMÉLIE VAN CAMPENHOUT