Het laatste taboe bij mannen: een persoonlijke datingcoach

TABOE

Praten over mislukkingen en twijfels is voor mannen altijd moeilijk. Liever sommen ze aan de toog hun successen op.

Maar er is een nieuwe evolutie merkbaar. Marc Coecke en Eddy Merckx spraken onlangs in de media spraken over een zware financiële opdoffer die zij in de loopvan hun carrière moesten doorslikken. Blijkbaar doorbraken ze daarmee een oud taboe.

Maar als mannen praten over hun fijne vrouw, hun mooie relatie, zullen ze daar zelden aan toevoegen: “I’ve paid a headhunter to find my Soulmate”

A BRIDGE TOO FAR

Over een ‘fysical coach’ opscheppen gaat vlot, maar toegeven dat ze een relatiecoach hebben, ho maar! Da’s een teken van zwakte. A bridge too far.

Nochtans doen heel veel Europese mannen een beroep op een datingcoach. Het grote succes van relatiebureaus als Berkeley International bevestigt dat. In amper drie jaar tijd opende eerst een vestiging in Brussel, daarna Parijs, Milaan, Amsterdam, Genève en Kopenhagen. Zo zag Berkeley haar klantenbestand tijdens de voorbije 3 jaar met liefst 30% stijgen.

Matchmakers maken een voorselectie in functie van een concreet profiel. De man kiest en beslist!

PRISONERS DILEMMA

Heel wat mannen zitten gevangen in een ‘prisoners dilemma’: Ze willen best bekennen dat ze een beroep doen op een persoonlijke datingcoach, maar niet als eerste. Cruciale vraag: kan iemand die de eerste stap zet er op vertrouwen dat de anderen volgen? Vaak is de conclusie: er dan toch maar over zwijgen.

Mannen mogen nochtans gerust zijn: wie naar een persoonlijke matchmaker stapt, is geen ‘loser’. Integendeel!

Het is vaak door zijn sterke persoonlijkheid, zijn gedrevenheid, zijn passie voor ondernemen, dat vrouwen niet spontaan op hen afstappen. Hij imponeert te sterk!

De succesvolle man heeft daarenboven te weinig tijd, wordt te veel geleefd door zijn agenda en heeft het vaak afgeleerd om spontaan te zijn. Of trekt hij door zijn status en visibiliteit misschien de verkeerde partners aan? Die vicieuze cirkel kunnen de lovehunters van Berkeley International doorbreken.

Mannen kunnen daar zelf ook aan meehelpen: door publiek te vertellen over hun relatie-coach brengen ze andere mannen op ideeën.

Wie effent het pad voor duizenden mannen en communiceert over zijn persoonlijke matchmaker? Wie doorbreekt het prisoners dilemma of love?