Pole Position...? Daar heb je je Personal Matchmaker voor...!

" ... Hoe Isabelle en ik elkaar hebben ontmoet? Via een Personal Matchmaker. Met mijn werk en mijn persoonlijke achtergrond was dat echt de beste strategie. Geen spijt van ... Ik ben ervan overtuigd dat ik hierdoor veel tijdverlies en teleurstellingen heb vermeden ..." (Philippe, CEO)

Raadselachtig, een beetje onbegrijpelijk zelfs: een succesvolle man met de geschikte looks, levensstijl en culturele bagage, verkiest de diensten van een Personal Matchmaker boven de eigenhandige jacht. Perfect in staat om met een leuke vrouw contact te leggen en een afspraak te krijgen. Meer nog: de status van 'eligible bachelor' staat bijna op zijn voorhoofd geschreven. Wat motiveert een man die geen 'nood' heeft aan relatiebemiddeling, om toch de diensten van Personal matchmakers in te zetten?

VEILIGHEIDSFACTOR

Een kleine vergelijking: wanneer vrouwen zich laten adviseren bij het vinden van een partner vindt iedereen dat prima. Het heeft een intrinsieke veiligheidsfactor, iets dat voor vrouwen meer nadruk krijgt dan voor hun mannelijke lotgenoten. Bovendien situeert een relatiebureau zich in de vlotte communicatiesfeer die vrouwen met hun vriendinnen hebben. Het ligt bijna in het verlengde van het opzetten van een date voor een vriendin, maar dan in een professionele setting. Geen stigma, geen vragen, geen "Pff, kan je zelf niemand vinden? "Mannen stuiten hierbij op een ietwat andere reactie. Onterecht.

‍I don't think a man has to go around shouting and play-acting to prove he is something.

‍Joe Frazier, heavyweight bokskampioen

EEN KLEIN MYSTERIE

In de US heeft de Personal matchmaker zijn of haar weg al gevonden naar de toplaag. Net zoals de money manager of de personal trainer neemt de bemiddelaar een cruciale taak op zich. En dat heeft niks te maken met het onvermogen van de klant om zelf een date te vinden of een afspraakje te initiëren.

Efficiëntie, discretie, de aanwezigheid van gescreende kandidaten: het weegt ruimschoots op tegen het ouderwetse idee dat een man elke stap van de jacht voor zijn rekening moet nemen.Waarom heerst er dan toch nog een beetje het sfeertje 'echte (?) mannen hebben geen relatiebureau nodig?'

Een klein mysterie dat ons bij Philippe brengt, een single die ondanks zijn status zonder enige gêne een matchmaker raadpleegt. Bij hem was het een natuurlijke stap. Na zijn scheiding, en daaropvolgend een behoorlijk aantal dates, was de initiële nood aan (re)affirmatie bevredigd. "Tja, natuurlijk kan ikzelf op een feestje of bij een andere gelegenheid op een dame toestappen. En ja, ik kan best wel een date 'versieren', zoals dat in populaire termen heet. Maar wil ik dat nog?" I’ve been there, done that..

LOGISCHE KEUZE

De hamvraag dus: waarom zou een man die al lang bewezen heeft dat hij met zijn persoonlijkheid en présence een vrouw kan aantrekken, dat proces tot in den treure rekken? Al zeker wanneer het gaat om het vinden van een geschikte vaste partner? Het argument "dat is nu eenmaal wat mannen doen" is niet alleen denigrerend, maar onderschat tevens het menselijk vermogen te denken op lange termijn. Het gaat compleet voorbij aan de factoren zelfzekerheid en maturiteit. Een man met zelfvertrouwen, die zijn eigen prestige, succes en intelligentie elke dag weerspiegeld ziet in zijn leven, voelt niet de compulsieve drang om dat bij elke date te gaan toetsen.

Als de optie van de bemiddelaar er is, is dat gewoon een logische keus. Zeker voor doelgerichte en ambitieuze persoonlijkheden.

Iemand die geslaagd is, neemt doorgaans alleen genoegen met wat voor hem perfect, of bijna-perfect is.Is het dan niet vanzelfsprekend dat ze daarbij inzake partnerkeuze ook willen vertrekken van het beste uitgangspunt, namelijk de doordachte en zorgvuldige keuze van de relatie-expert?

POLE POSITION

En dat is de kern van de zaak: een relatiebureau plaatst de cliënt in pole position. Geen "echte man" die daar nee tegen zegt...

‍Berkeley International biedt een kwaliteitsvolle service voor succesvolle singles op zoek naar hun geschikte levenspartners. Discretie, advies op maat en bovenal een warme en zeer menselijke aanpak voor Berkeley een topprioriteit!

Myriam Dassonville is Managing Partner en Private Matchmaker bij Berkeley International Belgium. Door haar jarenlange ervaring is ze de perfecte matchmaker.‍