Berkeley International: tips als voorbereiding op je date!

Een eerste date is voor veel mensen een zenuwslopende, grote stap. Positief ingesteld zijn, zelfverzekerd overkomen en vooral jezelf blijven: het zijn standaardtips die iedereen wel kent.

Het exclusieve relatiebureau Berkeley International organiseert dagelijks geslaagde eerste ontmoetingen tussen 2 mensen en deelt hun échte inside knowledge.

‍VOORBEREIDING

 * Vermijd een overdosis aan mails, smsjes, Whatsapp- of Facebookberichtjes op voorhand.

 * Als voorbereiding op je eerste date heb je best niet te veel contact. De man of vrouw voor je, hoeft je levensverhaal heus niet te kennen voor jullie afspraakje.

   Door te veel te communiceren op voorhand, creëer je foute verwachtingen.

 * Google de persoon niet!

 * Je krijgt te veel informatie en beeldmateriaal zonder enige context.

 * Laat de man een plek voorstellen, in samenspraak met de vrouw.

 * Het is doorgaans goed dat de man een plek voorstelt om af te spreken, maar het is tevens belangrijk dat hij daarbij de vrouw consulteert.

 * Kies voor neutraal terrein.

 * Als er een te grote kans bestaat om vrienden tegen te komen, blok dit dan af. Een eerste date is een intiem gesprek, waarbij geen pottenkijkers gewenst zijn. Zo voorkom je een ongemakkelijk gevoel.

 * Speel op veilig.

 * De beste optie is een plek waar je kunt aperitieven, maar ook de mogelijkheid hebt om te dineren. Hou het initieel bij een drankje, en als de date vlot verloopt, dan kun je gerust blijven zitten voor een etentje.

 * Ga naar de date met een realistisch verwachtingspatroon. Je bent hier voor een leuke, boeiende avond die je misschien nieuwe inzichten geeft.

TIJDENS DE DATE

 * Hou het gesprek luchtig, positief en boeiend.

 * Dit is jullie eerste ontmoeting, dus mag je laten zien wie je bent, waar je voor staat, en wat je leuk vindt. Vertel de ander bijvoorbeeld gerust een boeiend verhaal over jezelf, of een leuke anekdote. Vermijd evenwel (pijnlijke) gesprekken over je verleden.

 * Stel ook vragen.

 * Het kan helpen om het gesprek van oppervlakkige zaken naar wat meer persoonlijke onderwerpen te brengen. Wederzijdse interesse kan immers een stap zijn naar een tweede date.

 * Stel voor om de rekening te delen. Een elegante afhandeling is wanneer de man de volledige rekening betaalt. De vrouw kan voorstellen om te delen – aan de man om dat te aanvaarden of niet. Als de tegenpartij erop staat om alles te betalen, dan kun je beloven dat jij de volgende keer het etentje betaalt.

NA DE EERSTE DATE

 * Stuur altijd een sms’je om de andere persoon te bedanken voor de leuke tijd samen.

 * Hiermee creëer je geen extra verwachtingen, maar ga je wel respectvol met mekaar om.

 * Schrijf de ander niet te snel af.

 * Het is niet erg om niet meteen een wauw-gevoel te hebben. Wees niet te radicaal in je oordeel: als het aangenaam was, dan kan het gevoel mettertijd groeien.

 * Wees duidelijk, positief en constructief als je echt geen vervolg ziet zitten.

 * ‘Er was misschien geen chemie tussen ons, maar het was toch bijzonder leuk om je te leren kennen. Veel succes met je zoektocht!’.