Is ware liefde echt blind?

Online daten is een populaire manier geworden om iemand te leren kennen, maar kun je eigenlijk verliefd worden op iemand die je nog nooit live hebt ontmoet? De frauduleuze activiteiten van de bekende Tinder Swindler, die misbruik maakte van dames die waren  aangemeld bij de populaire online dating app, zijn een veelbesproken onderwerp dat velen bezighield. Deze ongelukkige vrouwen werden het slachtoffer van een samenraapsel van verzonnen leugens. En in een eerlijke poging om de ware liefde te vinden werden ze hardhandig uitgebuit. Datingapps hebben de wereld stormenderhand veroverd en hun populariteit is enorm gestegen na het einde van de lockdown. Het universum was klaar om zich te verenigen, en dating stond voorop. Maar betekent dat je barrières volledig neerhalen, en een vreemde onvoorwaardelijk vertrouwen, en waar ligt de grens tussen voorzichtig zijn en op je hoede zijn?

We worden gemakkelijk meegezogen in de romantiek, de luxe en de beloften, in die heerlijke  'liefdesbubbel' van een nieuwe romance. Maar we moeten bewust het onderscheid maken tussen wat echt is en wat eigenlijk een veredeld masker is, want het dating leven kan hard zijn. Technologie en dating kunnen samen namelijk een glibberig pad vormen, want het is uiterst moeilijk om iemand te doorgronden zonder hem of haar live te ontmoeten. Het profiel van het fantastische leven van Mr of Mrs Right is zo verleidelijk, maar als puntje bij paaltje komt is een profiel precies dat. Een profiel.

Laten we iets dieper graven.

Als je je hoofd opzij draait, zie je enkel een profiel - letterlijk maar één kant. Hetzelfde geldt voor een korte online biografie of een visuele slideshow van selfies op de meeste mobiele apps ... wat je te zien krijgt is een eenzijdige uitleg van een persoon. Alle kanten worden pas duidelijk wanneer je die eerste kennismaking hebt. Videobellen is een geweldige manier om kennis te maken, maar het vervangt de intimiteit van interacties in het echte leven (IRL) niet. Een virtuele relatie sluit de zintuigen uit die men normaal zou ontdekken bij een fysieke ontmoeting. Aanraking, smaak, zicht en geur zijn allemaal uiterst belangrijk wanneer je verliefd wordt op iemand, en het zijn net die zintuigen die wegvallen bij een online relatie. Als je dus dating apps gebruikt, leer dan uit de ervaringen van anderen. Plan een live ontmoeting om de rush van ultieme hoogtepunten naar ultieme dieptepunten te vermijden.

Of nog beter, schrijf je in bij een elite dating bureau waarbij de eerste kennismaking de kern is van wat exclusieve dating bureaus doen. In tegenstelling tot online dating apps vol algoritmes en constant scrollen, zijn er bij exclusieve datingbureaus professionele psychologen en relatiecoaches om je te begeleiden naar de relatie die je altijd al wilde. Er zijn geen lastige onbeantwoorde sms'jes, geen ghosting en zeker geen kans op oplichting. Wij maken de introductie tussen twee gelijkgestemde individuen en de rest is geschiedenis... Leg je telefoon dus maar neer. Verwijder de apps en laat ons de perfecte partner vinden waar je naar op zoek bent.