Geneviève en Annemieke in ‘Topservice’

“Een match voor de superrijken”

 

BRUSSEL – In ‘Topservice’ kunt u maandag kennismaken met Geneviève Heintz en Annemieke Dubois, twee dames die aan de Louizalaan een relatiebureau runnen voor financieel onafhankelijke, succesvolle singles. Anders gezegd: zij zoeken een match voor (onder andere ) de superrijken.

Hun bureau is de Belgische tak van Berkeley International, dat in 2002 werd opgericht in Londen en vestigingen heeft in een dozijn landen en zo vijfduizend leden telt. Allemaal eenzame harten met een flink gespekte bankrekening.

De twee dames zijn ervaren HR-managers. “We kennen elkaar al vijftien jaar omdat we in de farmawereld human resources verzorgden. Dan zoek je naar een match tussen een kandidaat en werkgever of je zoekt uit hoe mensen kunnen groeien in hun job. In De Tijd zag Geneviève vijf jaar geleden dat Berkeley International op zoek was naar mensen die het Belgische kantoor konden leiden. Dat voelde voor ons aan als een natuurlijk verlengde van onze job, behalve dat het nu ging om het privéleven. Wij zijn allebei gelukkig getrouwd en weten hoe belangrijk het is om met een soul mate dingen te kunnen delen.”

Welke mensen doen een beroep op uw diensten?

“Dat is heel divers: ondernemers, bankiers, politici, expats, mensen uit de media, zelfs supersterren. Die mensen hebben een uitgebreid sociaal netwerk, ze hebben een bepaalde status en visibiliteit. In hun job hebben ze hun businesshoed op, daar kunnen ze hun fragiliteit niet laten zien. Op een business event ga je niet uitkijken naar een partner. Zij gaan ook niet op een datingsite staan op internet want dan krijgen ze massaal belangstelling van kandidaten die om de verkeerde redenen contact zoeken. Er zijn ook veel mooie vrouwen die bij ons aankloppen. Daar keken we in het begin van op. Maar een mooie vrouw trekt veel mannen aan vanwege haar schoonheid terwijl die vrouw op zoek is naar een maatje met wie ze door het leven kan. Een huwelijk is daarbij geen doel op zich, het gaat om een duurzame relatie met iemand die de juiste waarden en intenties heeft. Dat kan ook een LAT-relatie zijn want onze leden hebben soms jobs waarvoor ze wekelijks twee dagen in Amsterdam moeten zijn en twee dagen in Parijs. Voor losse flodders moeten ze in ieder geval niet bij ons zijn.”

Hoe gaat het in z’n werk?

“We hebben met al onze leden een uitgebreid interview om na te gaan wat hun waarden en hun interesses zijn, hun levensfase, hun persoonlijkheid. Er zijn mensen bij die al jaren hard gewerkt hebben en die eindelijk de drang voelen om een gezin te stichten, terwijl anderen de wereld rond vliegen. Wij introduceren hen aan een eventuele partner. Of het dan een match wordt, heb je niet in de hand. De energie en de chemie tussen twee personen zijn niet in criteria te vangen. Dat zag je ook in een programma als ‘Blind Getrouwd’.”

Wat zijn de slaagkansen?

Dat is verschillend naargelang van leeftijd en gender. Bij dertigers die nog niet aan kindjes denken is het 70 procent. De hoogste kans op succes hebben mannen van boven de 50. Bij vrouwen van boven de 50 daarentegen zijn de slaagkansen het laagst. Een vrouw van 45 kan nog altijd aangetrokken zijn tot een man van 50 of zelfs 60, een man van 50 gaat niet per se op zoek naar een vrouw van 50. Zo is het nu eenmaal.”

‘Topservice’, Eén, 21.20 uur

Journalist: Raymond De Conde