Waarom je in januari meer kans hebt om de ware te ontmoeten.

Waarom je in januari meer kans hebt om de ware te ontmoeten. Met de vaak zeemzoete sfeer die Kerst en Oudjaar meebrengen lijkt dit een contradictie, maar niets is minder waar. Het begin van het nieuwe jaar is voor zoekende singles een niet te missen topmoment! Recente statistieken liegen er niet om. Van datingservices die een verhoogde activiteit rapporteren tot Facebook-profielen die single gaan: de jaarwisseling betekent voor vrijgezellen booming business. De verklaring?

  1. De goeie voornemens voor het nieuwe jaar. Stoppen met roken, meer sport, timmeren aan nieuwe successen, ... Bij dat verse elan hoort uiteraard ook: een nieuwe relatie.
  2. Koude, lange, donkere nachten ... Geen lol om die alleen door te brengen. Met charmant gezelschap wordt het echter een perfect scenario, in pure James Bond - skichaletstijl.
  3. Het effect van de kerstvakantie: singles hebben in deze periode vaak meer tijd te spenderen, wat niet alleen aanzet tot zelfreflectie, maar ook tot actie! Het is een opportuniteit om na te denken over wie je zoekt, om een strategie te vinden, om de juiste hulpbronnen (lees: de matchmaker, het datingbureau, de datingsite, ...) te selecteren. Het resultaat? Een pak meer gegadigden op de markt.
  4. Dat andere gevolg van familiefeesten: na talloze opmerkingen van je moeder over je zogenaamde gebrek aan een partner, zou een mens voor minder een tandje bijzetten in de zoektocht naar The One. (En zoals we allemaal weten zijn negatieve motivaties soms heel effectief)
  5. Het vooruitzicht van Valentijn. Om het maar eens lapidair te stellen: als je in januari de juiste stappen zet, kan je midden februari de champagne laten aanrukken voor je verovering.

Geen zin in de nakende kerstdagen? Just roll with it ... Voor singles moet het plezier nog beginnen!