ELLE: Single: 6 tips om de feestdagen te overleven!

http://www.elle.be/nl/107282-single-6-tips-om-de-feestdagen-te-overleven.htmlSingle tijdens de feestdagen? Count your blessings… Berkeley International Belgium geeft zes tips om de feestdagen als single optimaal te beleven.Zes tips om de feestdagen als single te overleven.Behalve jingle bells, een kerststronk en glinsterende decoratie is er rond Kerstmis en Oudjaar nog een cliché dat met fenomenale hardnekkigheid de kop opsteekt: de onafhankelijke vrijgezel, die het hele jaar door een benijdenswaardige joie de vivre tentoonspreidt, maar die op 24 december transformeert in een melancholisch wrak.Voor zij die zich licht benauwd voelen bij het idee om alleen aan de feestdis te zitten, geeft Berkeley International Belgium zes interessante tips.Vrijgezel tijdens de feestdagen? Count your blessings ...Behalve Jingle Bells, een kerststronk en glitterende decoratie is er rond Kerstmis en Oudjaar nog een cliché dat met fenomenale hardnekkigheid de kop opsteekt.Films herinneren je er graag aan: de onafhankelijke vrijgezel, die het hele jaar door een benijdenswaardige joie de vivre tentoonspreidt, maar die op 24 december transformeert in een melancholisch wrak.Het mag dan film zijn, als je je licht benauwd voelt bij het idee dat je alleen aan de feestdis moet, is het een goed idee om de volgende zes tips op je badkamerspiegel te plakken.

  1. Koop jezelf een extravagant cadeau! Het is toch maar logisch dat je het budget dat je anders voor je partner reserveert, nu besteedt aan een zonnebril van Dior of een opera-abonnement? Het is een geschenk voor de belangrijkste persoon in je leven … (Oh, je koopt jezelf ook een cadeau wanneer je een relatie hebt? Wel, koop er nu twee.)
  2. Hou je gezonde routines in stand. Ga naar de gym, ga joggen, zwemmen, of wat je endorfines maar op gang brengt. Dit helpt je bovendien om de gevolgen van urenlange diners en in-alcohol-gedrenkte recepties te tackelen.
  3. Kerstmis mag dan hét feestseizoen lijken voor lovebirds, vergeet niet dat het vooral een feestseizoen is. Waar doorgaans een pak andere singles aanwezig zijn, die de maretak ook zien hangen ...
  4. Geniet van je stressvrije-single status. Voor vrijgezellen is deze periode een relaxte aangelegenheid, terwijl koppels behoorlijk op de proef gesteld worden. Feesten met schoonfamilies en de begeleidende spanningen, drama en ruzies allerhande ("We hebben Kerstmis vorig jaar al bij jouw familie gevierd!") ... Recent onderzoek toont aan dat de infoverzoeken naar echtscheiding pieken vlak na de kerst. Nu resulteren die gelukkig niet allemaal in een daadwerkelijke breuk, maar het zegt genoeg over de impact van het feestgedruis op relaties.
  5. Laat je niet vloeren door de klassieke irritante vraag: "Nog altijd alleen?" Plaats de zaak in perspectief met het enige juiste antwoord: "Nee. Ik heb op dit moment gewoon geen relatie."
  6. De kerstdagen zijn de aanloop naar het beste moment om een partner te vinden: het begin van het nieuwe jaar. Januari is dé periode bij uitstek waarin relatiebureaus en andere dating-instanties hun klantenbestand ingrijpend zien toenemen. Een nieuw jaar, een nieuwe start, een nieuwe relatie .... Bedenk dat de eindejaarsfeesten de prelude zijn tot een hoop opwinding, leuke ontmoetingen en plezier, eens die eerste januari aanbreekt!