Love Cuisine - Libido en koken zijn nauw met elkaar verbonden.

Martine Fallon publiceerde reeds verschillende boeken (in het Frans): “Ma Cuisine d’énergie”, “Bombe énergétique” en “Love Cuisine”, bij uitgever Luc Pire.Vitaal en gulzig, de metabolische energie stimulerend, is de energiekeuken reeds een geducht anti-stress, anti-aging en anti-kilo’s-wapen.In haar Love Cuisine boek toont Martine met humor en pretoogjes dat het libido en koken nauw met elkaar zijn verbonden, en dat het verlangen dat we met ondeugende gerechtjes prikkelen, meer dan ooit het dagelijkse leven ‘kruidt’.Steunend op de logica van de Chinese energetica verklapt ze ons haar keukentrucjes en -tips om de begeerte tijdens een amoureus onderonsje te doen oplaaien.”Voor meer info, raadpleeg haar website www.martinefallon.comSleutelelementen van haar Energiekeuken

  • Selecteer niet-gedenatureerde en onverwerkte producten: lokale en seizoensgebonden fruit en groenten (tot 80%) te consumeren binnen de 3 dagen volgend op de oogst (met uitzondering van wortelgroenten die men kan bewaren), gecertificeerd vlees, wilde vis of vis verkregen van gecertificeerde visvangst, oliën van eerste koude persing, volkoren granen zonder gluten (rijst, boekwijt, quinoa, spelt).
  • Verkies bereidingswijzen die de producten niet beschadigen: stoomkoken, kort in water, op lage temperatuur in de oven 80°C of op 40°C (dehydrator).
  • Eet 800 g groenten per dag (een “massaconstructiewapen”) in verschillende vormen: sappen, coulis, chips, groentesauzen, soepen, quenelles, brunoises, kaviaar…
  • Eet niet meer dan 200 g fruit per dag, en iets meer in de zomer.
  • Geef de voorkeur aan basisvoeding: groenten, amandelen, kruidenthee, granen en gekiemde peulvruchten, bananen of peren.
  • Eet veel super food: niet behandelde honing, gojibessen, knoflook, gember, spirulina, pollen, chiazaad, braganzakool of blauwe bosbessen.

Vind meer advies op haar Facebookpagina Facebookpagina en op haar website.« Zich terug de verantwoordelijkheid toe-eigenen van je mentale en fysieke gezondheid »Gezond en energievol eten is zich terug de verantwoordelijkheid toe-eigenen van je mentale en fysieke gezondheid. Bovenop het anti-verouderingsaspect van haar keuken, schrijft Martine Fallon haar keuken in in een perspectief van verantwoord burgerschap. De bewustwording van voedingskwesties en het redden van de planeet maken deel uit van haar aanpak.