Voert Valentijn je dit jaar naar New York? Wij ontsluieren alvast enkele dating-geheimen van The City of Dreams.

Love in the city …

‘Breakfast at Tiffany’s’, ‘West Side Story’, ‘When Harry met Sally’ …

Liefdesverhalen die – buiten de romance natuurlijk – één ding delen: de briljante achtergrond van New York City.

Weinig steden spreken immers zo tot de romantische verbeelding als The Big Apple.

De verklaring is niet ver te zoeken. Van de overvloed aan mooie locaties en verborgen hoekjes, van de sporen van historische grandeur tot hippe hedendaagse glamour, het is dé stad voor een onvergetelijk rendez-vous.

Voert Valentijn je dit jaar naar New York? Wij ontsluieren alvast enkele dating-geheimen van The City of Dreams.

Om deze lijst van onvergetelijke date spots in New York samen te stellen sloeg het high end internationaal relatiebureau Berkeley International de handen in elkaar met Be NY.

De Belgische tak van Berkeley International, een upscale agency met maar liefst 13 filialen ter wereld, wordt geleid door de personal matchmakers Annemieke en Geneviève. Hun doel? De juiste levenspartner vinden voor succesvolle, drukbezette klanten. Advies bij het creëren van unieke romantische belevenissen hoort hier ook bij!

Be NY is een stadsgidsenbedrijf opgericht door de bekende Belgische New Yorker, Patrick van Rosendaal.

Patrick is auteur van de meest gelezen stadsgids over New York in België. Een succesverhaal: ‘Be NY Van toerist tot New Yorker’ is reeds aan zijn derde druk toe, én vertaald in 4 talen.

In de recentste uitgave ‘Be NY 2.0 Van Belg tot New Yorker’, deelt Patrick zijn favoriete adresjes, samen met die van 20 andere Belgische New Yorkers zoals Diane von Furstenberg.

Waarom dit hem ook een kenner van romantische locaties maakt?

Ineke vertrok enkele jaren geleden op citytrip naar New York met haar beste vriendin. Daar werd ze niet enkel verliefd op de stad, maar ook op de stadsgids!

De langeafstandsrelatie resulteerde in een huwelijk. Een happy beginning, want Patrick en Ineke wonen nu samen hun dochter Marie in New York. Voor Ineke is het leven in de metropool een bron van inspiratie, zoals je op ‘The Be NY blog’ kan ontdekken.

Met deze aanloop kan je er dus op vertrouwen dat Patrick en Ineke de leukste plekjes van New York weten te vinden.

BENY 1

Jane’s Carousel en dinner in The River Café (Dock St, Brooklyn, NY – 1 Water Street, Brooklyn, NY)

Voor Be NY staat het vast: “Een van de meest romantische plekjes in New York is Brooklyn Bridge Park. De combinatie van de Manhattan skyline en de Brooklyn en Manhattan Bridge zorgt voor een heel unieke setting. Zeker als je dat kan bekijken van op Jane’s Carousel! Daarna kan je dineren in The River Café. Dit restaurant bevindt zich op een boot onder de Brooklyn Bridge. Uniek: maar weinig restaurants bieden zo’n adembenemend zicht op downtown Manhattan.” Ineke voegt eraan toe: “Ook het menu is de moeite waard. The River Café staat niet voor niets bekend als één van de meest romantische restaurants in New York. Veel New Yorkers kiezen deze plek voor een huwelijksaanzoek.”

Annemieke en Geneviève, personal matchmakers van Berkeley International beamen: “Een klassieker: de liefdesverklaring op een ‘afgelegen’ plek, waar het contrast met de drukte in de verte benadrukt hoe speciaal de gebeurtenis is. Hoe modern en geavanceerd we ons ook mogen voelen, dit is nog altijd een romantische topper.”

BENY2

Kunst en high tea in het Baccarat Hotel (11 West 53 Street, New York, NY)

Kunst staat bij Be NY hoog op de lijst: “Ons lievelingsmuseum in New York is MoMA. Kussen op een bankje bij Monet’s ‘Water Lilies’ is een scène die zo een uit film kan komen. Ook de tijdelijke tentoonstellingen en films zijn vaak interessant.”

Ineke heeft nog een tip: “Recht tegenover MoMA bevindt zich het Baccarat Hotel. Hier kan je terecht voor high tea. De combinatie van dit luxueuze interieur, heerlijke gebakjes en de thee van Mariage Frères zorgt voor de ultieme high tea. Wil jij je date eens echt imponeren? Dan kan je de ‘Tzar Nicolas II’ bestellen. Dit is met 600 dollar de duurste high tea in New York. Maar je krijgt er dan wel kaviaar en Krug Grand Cuvée NV voor …”

Right up the alley van Berkeley International. “De mix van kunst en een exclusief hapje is niet alleen een gezochte en originele manier om samen de namiddag door te brengen, voor kunstminnaars biedt het ook de gedroomde gelegenheid om te genieten van een gedeelde passie.”

BENY3

Trapeze School New York en Jack’s Wife Freda(353 West Street, New York, NY – 50 Carmine Street, New York, NW)

Ineke lacht: “Wil je het iets avontuurlijker aanpakken? Maak dan een afspraak bij de Trapeze School New York. Hier kan je net als Carrie van Sex and the City in aflevering 82 “The Catch” testen of jouw date een echte catch is.” “Wanneer je op zondag kiest voor de 8:45 Flying Trapeze les ben je zeker nog op tijd voor brunch. Na 10 minuutjes wandelen door de West Village kom je bij mijn favoriete brunch plek: Jack’s Wife Freda. Of de trapeze nu een succes was of niet, je weet dat de perfecte ‘rosewater waffle’ of avocado toast op je wacht!”

De matchmakers van Berkeley International zijn niet verbaasd: “Het effect van een spannende activiteit op je hormonen– of het nu een griezelfilm kijken is, of aan een trapeze hangen – is niet te onderschatten. Onderzoek wees uit dat spanning bepaalde hormonen activeert. Adrenaline, maar ook het gelukshormoon dopamine. Niet slecht, wanneer je in een romantische bui bent …”

BENY4

 

Pure ontspanning in Aire Ancient Baths (88 Franklin Street, New York, NY)

“Tribeca is de buurt waar het powerkoppel Jay Z en Beyoncé woont. Zoals zoveel New Yorkers willen zij ook wel ‘ns ontsnappen aan de drukte van de stad. Dat lukt zeker in Aire Ancient Baths. Deze met kaarslicht verlichte spa bestaat uit een glazen hamman en zes verschillende baden. Twee warme en twee koude baden, een groot bubbelbad en alsof dat nog niet voldoende is, een zout water flotarium. Mocht je je dan nog niet volledig ontspannen voelen, dan koppel je gewoon een massage aan je bezoek.” En dan Ineke’s insiders-tip: “Kies je extra romantiek? Verras je date dan met een ‘red wine bath‘ voor jullie twee. Terwijl je geniet van het bad krijg je een hoofd- en gezichtsmassage. Zie je het wel zitten om samen met één van de New Yorkse celebrities te baden? Hier kan je al even in de stemming komen …”

“Perfect idee voor Valentijn”, reageren de matchmakers van Berkeley International. “De spacultuur maakt al heel lang deel uit van het high-society life. Voor royalty, adel en welgestelde burgers was het een favoriete therapie om de gevolgen van hun epicuristische levensstijl wat in te dijken. Nu is het eerder een manier om aan het hectische leven te ontsnappen, en je zintuigen op een subtielere manier aan te spreken. Een luxueus bad en een massage zijn effectieve tools om even ‘uit je brein’ en ‘in je lichaam’ te komen.”

BENY5

Mille Crêpes in Bryant Park (36 West 40th Street, New York, NY)

Lady M omschrijft hun taarten als volgt: We pair classic French pastry techniques with Asian style and sensibility in a modern New York City setting. Hun Mille Crêpes taarten zijn bekend van in New York tot in Hong Kong. Je kan van je stukje taart smullen in hun boutique als je een tafeltje weet te bemachtigen. Als het weer het toelaat is een picknick in Bryant Park echt een must! In de winter kan je schaatsen of ‘The Winter Village’ bezoeken. Tijdens de zomermaanden speel je een wedstrijdje pétanque of ping pong. Of je kan je date imponeren tijdens het schaken, een les yoga, jongleren, schermen of vliegvissen. Als je geluk hebt is er die dag ook een spelletje ‘musical chairs.’ Check zeker de kalender.”

Berkeley International ziet er een prettige manier in om elkaar in een alternatieve stijl te leren kennen. “Losse, ongegeneerde en speelse activiteiten die je samen kan doen … Een excellent idee wanneer je elkaar vooral in een mondainere setting ziet. Het kan helpen om je geliefde vanuit een heel andere hoek te zien.”

BENY6

Een wandeling over The High Line en cocktails in the Standard Hotel (848 Washington Street, New York, NY)

Het enthousiasme van Ineke is aanstekelijk. “Een wandeling over The High Line is altijd fijn! Wil je het extra speciaal maken? Dan je kan je een plant adopteren in naam van je date. In dit hotel vroeg Patrick mij ten huwelijk. De setting is dan ook ontzettend romantisch. Je kan samen naar de zonsondergang kijken met een cocktail in de hand. Op de achtergrond speelt een live jazzband.” Ineke geeft nog extra raad: “De dress code is ‘smart casual attire focusing on well-tailored and fitted clothing with the appropriate footwear.’ Wil je zeker zijn van een plaats, vergeet dan zeker niet te reserveren. Als het een beetje laat wordt kan je altijd blijven overnachten in het hotel. Vraag vooral een kamer met uitzicht op The Empire State Building …”

Dit spreekt de professionele expertise van Annemieke en Geneviève aan:” Héél origineel, de adoptie van een plant! Je connecteert met elkaar op een ongewone manier (tenzij je allebei al groene vingers hebt!) en verankert dat in een gezamenlijk project. Zeker een aanrader wanneer de rode rozen hun effect wat verloren hebben.”

Met welke onvergetelijke date ga jij iemand verrassen?

Wie de ideale persoon voor een beloftevolle date nog niet gevonden heeft, kan terecht op de website van Berkeley International.

Hulp nodig bij het plannen van een onvergetelijke date in New York? Neem dan zeker contact op met het team van Patrick ([email protected]) voor een private wandeling. Je date houdt van tennissen? Dan toont je Be NY-gids je een verborgen tennisveld in Grand Central.

Hou je van hot sauce om het leven wat pikanter te maken? Patrick leidt je naar een winkel waar je enkel hot sauce kan kopen. Of heb je een helikopter, koets of limousine nodig? Be NY helpt je bij het samenstellen van een unieke date of een huwelijksaanzoek …!

Een fijne liefdevolle Valentijn voor iedereen!

Warme groetjes van Be NY & Berkeley International Belgium